51 акта в Асеновград заради епидемията, най-вече за липса на маски

Част от актовете – за струпване на много хора на едно място

51 акта са наложени през изминалата седмица в Асеновград за установени административни нарушения по Закона за здравето, съобщиха от пресцентъра на общината в града. Наложените актове са най-вече за неизползване на предпазни маски и събиране на много хора на едно място, без да се спазва необходимата дистанция.

Със затопляне на времето се наблюдава и увеличаване броя на хората на открито. Към момента по-голямата част от гражданите се стремят да спазват ограничителните мерки, но не е малък и броят на тези, които не се съобразяват с тях, и съвсем съзнателно ги нарушават.

Най-често проблеми има в кварталните пазари, където нарушенията са повече, както от търговците, така и от клиентите, уточняват от общината. Само за изминалото денонощие полицаите са реагирали на 28 сигнала за нарушение на ограничителните мерки.

207 са извършените проверки на граждани за спазване на карантинните мерки от екипи на РУ – Асеновград и РЗИ – Пловдив през седмицата. Общо 81 души са поставени под карантина, на 159 карантината е отпаднала.

Подобни статии

Top