51 са новите COVID – 19 положителни за изминалото денонощие, 12 в Пловдив и областта

Пълните данни за разпространението на заразата към тази сутрин

51 са новите установени случаи на коронавирус положителни за изминалото денонощие от 1156 наравени PCR теста. С това общият брой на заразените в страната стигна 1488. 310 са настанените в болници, 38 от тях са в интензивно отделение. Данните оповести председателят на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг тази сутрин.

12 от новите положителни за COVID – 19 са в Пловдив, 9 от тях са в Брестовица.

Що се отнася до случая с масовото заразяване в селото, то тази сутрин стана ясно, че през вчерашния ден са направени 85 теста, 9 от тях са положителните, с което общо коронавирус инфектираните в населеното място стават 22. Няма карантина в селото, коментира на свой ред главният здравен инспектор Ангел Кунчев. По думите му има заграждения само на улиците, където живеят двете засегнати фамилии. „Няма напрежение, хората съдействат, имаме добро разбиране от кмета, след 10 дни ще направим ново тестване и на заразените, и на контактите им„, обясни още той.

9 са новите заразени медицински служители – общият им брой е 164. 23 са оздравелите през изминалия ден, общият им брой става 266. Регистрирани са 4 нови смърти – двама от починалите пациенти са в Ямбол, един във Видин и един в Плевен, с което смъртните случаи стават 68.

Подобни статии

Top