52-ма не разбраха, че са шизофреници, психиатърката застава утре пред съда

Ето как лекарката е източила над 500 хиляди лева от Здравната каса

Д-р Инна Бончева е психиатърката, задържана по случая с източване на над половин милион лева от Здравната каса. Името бе изнесено от trafficnews.bg, но репортер на DCNEWS получи половинчато потвърждение и от източници от разследването.

Според мнения на пациенти във форума „Черен списък на доктори“, лекарката се държи непрофесионално и далече от  хуманността.

Здравейте, т.к. целта на този списък е ясна пристъпвам към главното – МОЛЯ ВИ НЕ ХОДЕТЕ при д-р Инна Бончева – психиатър в гр. Пловдив. В разрез с всички закони за психичното здраве и отношението към пациента тази госпожа се държи непрофесионално и далече от хуманността, която е нужно да носи човек, посветил се в професията на лекаря, а в частност занимаващ се с психиката(душата) на човека! Срам ме е, че в България има подобни лекари. Пожелавам на всички никога да не попадат на подобен.
п.с. Не изключвам вероятността да е помогнала на много хора, но смятам, че въпреки това е срам за професията си! Не разказвам конкретно случая, защото е подобен на много… грубо отношение, арогантно и незачитащо пациента, мисля, че това говори достатъчно!

Както вече DCNEWS съобщи, психиатърката от Пловдив е източила от Здравната каса над 500 000 лева. На нарочен брифинг днес в прокуратурата съобщиха, че по случая се работи от 21 ноември. Разработката е на  Икономическа полиция и ДАНС, под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив.

Пловдивска психиатърка източила половин милион от Здравната каса

За целта са използвани много скъпи лекарства, които се изписват със специални протоколи, заверявани и разрешавани от НЗОК. За да може да получи такъв протокол пациентът трябва да бъде насочен от диспансерния си психиатър към специална Лекарска комисия, съставена трима медици, която първо преглежда пациента, а след това одобрява, попълва и издава необходимата документация, включително и въпросния протокол, която трябва да се внесе в РЗОК. Оттам документите се изпращат в НЗОК, откъдето ги разрешават и заверяват протокола. Едва тогава, след като протоколът е заверен и от джипито на пациента, се издава специална рецепта за вземане на лекарството от аптеката с рецептурна книжка.

Лекарствата

Според разследващите става дума за три лекарства за параноидна шизофрения – Ксеплиом, Тревикта и Зипадера. Всяка ампула от тези три медикамента струвала между 700 и 900 лева. Те са от типа депо препарати – с отложено действие, като се инжектират веднъж на 15 или 30 дни.

1 2

Подобни статии

Top