525 за първи път на училище в Асеновград(СНИМКИ)

Учебната година започна успешно в Асеновград и беше открита тържествено във всички 16 учебни заведения.

5200 ученици прекрачиха прага на общинските и държавни училища в Асеновград. Броят на първокласниците в региона е 525 и е малко повече в сравнение с миналата година.

Учебната година започна успешно в Асеновград и беше открита тържествено във всички 16 учебни заведения.

„ Здраве, любопитство в класните стаи и удовлетвореност от срещата си с науката”, пожела кметът на града д-р Емил Караиванов. Градочаналникът откри учебната година в Основно училище „Отец Паисий”.

Там началото беше дадено с  тържествено  и символично биене на първия звънец . Учебното заведение посреща своите възпитаници с ремонтирана ВиК мрежа, нова ограда и обновени кабинети. Тази година в класните стаи ще се обучават 330 деца, като 54 от тях са в първи клас, разпределени в две паралелки. „Първокласниците са с 15 повече в сравнение с миналата година и тази тенденция е трайна. Вече трета година поред  боят на децата, които избират да учат в ОУ „Отец Паисий” расте”, каза Гергана Христозова, директор на учебното заведение.

Училището е едно от трите в общината, в които е въведен електронен дневник. Родителите на децата, които се обучават още в ОУ  „Христо Ботев” и в училище „Акад. Асен Златарев” в село Боянци  могат да получават ежедневна информация за представянето на децата им в училище.

Както в „Отец Паисий”, така и всички останали училища в общината са обезпечени кадрово. Тази година в  клас влизат 600 учители.  Навсякъде са приключили и ремонтите, които са на стойност малко над 500 хиляди лева.

 

Подобни статии

Top