53-годишна източи дебитната карта на свой колега от пловдивско село

Двамата работели в билкарски склад в Чоба

64-годишен мъж от брезовското село Чоба, подал сигнал в районното управление в Раковски на 7 декември, че от банковата карта, на която превеждат заплатата му, липсва голяма сума пари. За кражбата мъжът разбрал, след отказ за извършване на транзакция от банкомат.

Криминалисти предприели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и само в рамките на ден попаднали по следите на  53-годишна жена, която преди няколко години се преселила в Чоба.

Мъжът и жената работили заедно в билкарски склад в селото. При разкриването на деянието жената признала схемата, по която  теглела парите, а цялата липсваща от сметката на колегата й сума била открита в дома й.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив, под чието ръководство се води и разследването.

От полицията призовават възрастните и самотно живеещи да бъдат бдителни и да не се доверяват лековерно на хора, които им предлагат помощ при извършване на плащане и теглене с техните дебитни карти. Оттам припомнят, че записан ПИН-код на лист, поставен в портфейла, е гаранция, че в момента, в който недоброжелател се сдобие с него, ще има 100-процентов достъп до сумата по сметката.

Подобни статии

Top