53 са с COVID – 19 инфекция за 24 часа, няма регистрирани случаи в Пловдив

1811 българи са заразените българи до този момент

53 са новите случаи на заразени с коронавирус за последното денонощие, с което общо потвърдените случаи в България вече са 1811. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб за борба с вируса генерал Венцислав Мутафчийски по време на днешния брифинг.

19 от новите COVID – 19 инфектирани са в София, 12 в Ямбол, 5 в Пазарджик, 5 в Плевен, 4 в Перник, три са новите случая в Бургас, 2 в Благоевград, 2 във Враца и един в Кюстендил. Няма нов случай за Пловдив и областта.

По думите на Мутафчийски покачването на заболяваемостта е от два до три пъти в сравнение с предходни дни, разпространението все още е клъстерно и няма данни за дифузно разпространение на заразата. Най-много засегнати от вируса като цяло са в София – 779 души.

Има една нова медицинска сестра от „Пирогов“, заразена с коронавирус; общият брой на заразените медици до момента е 192. Два са новите смърти през изминалото денонощие – във Велико Търново е починал 67-годишен мъж с придружаващи заболявания, починал е и 70-годишен пациент от Ямбол, който също е имал придружаващо заболяване.

384 е общият брой на излекуваните до този момент.

Що се отнася до предстоящото тестване по метода ELISA в Пловдив, то тази сутрин стана ясно, че подготвителните процеси вървят с пълна сила, предстои закупуване на избраните тестове, след което самият процес по изследване на избраните домакинства ще продължи близо месец.

Общо 52 931 са направените тестове от началото на кризата до този момент.

Подобни статии

Top