54 акта в акция „Червен светофар“

Всеки втори шофьор в нарушение на светофарите

494 водачи по пътищата на Пловдивска област бяха проверени за 6 часа при проведената акция по линия „Контрол на водачи неспазващи светлинна сигнализация“ в Пловдивско, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. В рамките на провелата се операция по пътищата на областна дирекция Пловдив са установени 287 нарушения. 120 са съставените фишове за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, а 54 акта са за неспазване на светлинната сигнализация на светофар.

В опит да преминат на „червено“ са санкционирани 54-ма водачи. 11 от проверените са били без поставен обезопасителен колан. 12 от спрените от служители автомобили са били неизправни. Двама водачи без застраховка  гражданска отговорност.  На 9 от проверените са санкционирани за това,че по време на движение говорят по телефона. За подобно нарушение по закон се предвижда глоба от 50 лв. При извършените проверки четирима шофьори са останали без книжки заради неплатени предишни глоби.

Полицейските служители са проверили и 32-ма пешеходци. 6 от тях ще трябва да платят глоби с фиш  за това, че не пресичат на обозначеното за целта място. На 22-ма нарушители са съставени фишове за неправилно паркиране както и 34 фиша за неспазване на пътните знаци, а на 17 от водачите на място са връчени електронни. Пътните полицаи са установили и водач на маршрутно такси, обявен издирване.

В хода на операцията служители на „Пътна полиция“  – Пловдив са хванали водач да управлява след употреба на алкохол с 3,71 промила, за който вече DCNEWS съобщи, а колегите им от  „Специализираните полицейски сили“ – друг шофьор с 2,37 промила. В други две районни управления – Труд и Карлово проверяващите са задържали трима, седнали зад волана след употреба на наркотици, както и един, който е отказал да бъде проверен за шофиране след употреба дрога в Асеновград.

Подобни статии

Top