54 кг контрабанден тютюн и много нелегални цигари иззе полицията в Шекера (СНИМКИ)

В ареста са две жени и двама мъже

Две жени и двама мъже са задържани в пловдивската Шекер махала от служителите на Трето РУ за незаконно притежание на акцизни стоки, съобщиха от полицията. В хода на проверките, извършени през изминалите 24 час,а са иззети  близо 54 кг тютюн без бандерол и над 3 000 къса саморъчно свити цигари.

102 кутии цигари без бандерол са открити в дома на 58-годишен криминално проявен пловдивчанин на улица «Кипарис». При проверка на адреса служители на криминална полиция установили запечатаните кутии, които съдържали цигари от различни марки, както и  45 пликчета със слепка всяко от по 20 бр. саморъчно свити цигари, с обща бройка около 3 000 къса.

От помещение в «Шекер махала», обособено като склад са иззети 50 кг нарязан тютюн, предназначен за пълнене на цигари.  С помещението на улица «Фрезия»  в  Шекер махала разполагала 31-годишна жителка на квартала.

Още 4 килограма кг нарязан тютюн и 120 къса цигари са иззети от други два адреса – на улиците «Деница» и «Фрезия» в Шекера.

Нарязаната листна маса е открита в жилищата на 32-годишен  мъж и 26-годишна жена.

Откритото количество цигари и тютюн е иззето, а работата по документиране на случаите продължава с проверки за държане на акцизни стоки без бандерол.

Подобни статии

Top