54 компании агитираха бъдещи инженери да започнат работа при тях

„Ден на кариерата“ – място за преговори между студенти и бизнес

Студентите стават все по-активни и взискателни в подбора на компании, с които преговарят за стаж и работа. Това показва единадесето издание „Ден на кариерата“ в Техническия университет – филиал Пловдив. В изложението участват със свои щандове 54 компании от областите Пловдив, София, Смолян, Стара Загора, Пазарджик и Хасково.

„За един ден оттук ще преминат около 1200-1300 от нашите колеги“ – каза председателят на Студентския съвет Димитър Янков. Днес половината от студентите ще вземат своето решение къде да направят своите летни стажове – това е показала практиката от досегашните изложения.

„Денят на кариерата им дава възможност да избират и когато първият стаж не им хареса, на следващата година вече по-целенасочено търсят стаж в друга фирма. Студентите от 3 и 4 курс са по-активни, защото вече имат опит и практика. Част от тях договарят с фирмите, където са стажували условия за почасова работа през седмицата и почивните дни“ – коментира Янков.

При откриването директорът на Техническия университет – филиал Пловдив проф. Въльо Николов заяви: „Изложението „Ден на кариерата“ дава много добра възможност за връзка между нашите студенти и индустриалните ни партньори, които имат нужда от тях. Така ние осигуряваме възможности за професионална подготовка на бъдещите инженери още по време на тяхното следване. За добрата съвместна работа между висшето учебно заведение и индустриалните партньори говори нарастващият интерес към изложението „Ден на кариерата“.

1 2

Подобни статии

Top