55 допълват бюджета си от продажба на мартеници в центъра на Асеновград

55 са издадените разрешителни

за продажба на мартеници на открито в центъра на Асеновград. За първи път тази година местата за търговия са одобрени по схема, съобщиха от градската управа.

Целта  е сергиите да бъдат поставени на предварително определените терени, за да няма хаос сред продавачите. Всеки търговец ще има право на два квадратни метра площ, която дневно ще му струва четири лева.

Първите търговци вече разположиха  масите си на централния градски площад в Асеновград. Две седмици преди Баба Марта те очакват и първите си клиенти. Търсенето на червено-белия символ на пролетта все още е слабо, но пък разнообразие не липсва.

Традиционно се предлагат

мартеници за дрехи, гривни, ръчно изработени украшения и китайски продукти с любими анимационни или приказни герои. Използвани са разноцветни решения, а не само традиционните бял и червен цвят.

Драстични промени в цените на мартениците тази година не се очакват. Най-евтиният вариант за тези, които се нуждаят от голямо количество мартенички и предпочитат класическата визия, са пакетите с усукани бял и червен конец, които включват десетина бройки.

Те вървят в повечето случаи по левче. Големите мартеници за окачване в дома или на работното място вървят по 5-6 лева.

В момента асеновградчани  по-скоро само проучват пазара. По-традиция мнозинството чака последния момент за покупки.

 

 

 

Подобни статии

Top