55 глобени с актове и фишове при акция в Столипиново

4 часа продължи операцията на ченгетата в квартала, хванаха дрехи и маратонки ментета

Четиричасова полицейска операция бе проведена вчера в пловдивския квартал „Столипиново“ от служители на сектор „Специализирани полицейски сили“ при областната дирекция на МВР.

За времето от 16.00 ч. до 20.00 ч. са проверени 281 лица и 102 МПС.  Установени са 69 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са издадени 35 акта и 20 глоби  с фиш. Засечени са 2 неправоспособни водачи, 5 са били с отнети СУМПС заради неплатени глоби, а 14 – с нередовни пътни документи.

Случаите на неизползвани обезопасителни колани са 13. От автомобилите 12 са били технически неизправни,  4 без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, 7 – спрени от движение. Допълнително са съставени и 25 акта по Закона за българските лични документи за самоличност и 3 по общинската Наредба за осигуряване на обществения ред.

В рамките на спецакцията са документирани и четири случая на нерегламентирана продажба на стоки, обозначени с логото на известни търговски марки без съгласието на правопритежателя. При последвалите процесуални и следствени действия от инспектори от отдел „Икономическа полиция“  са иззети над 600 артикула – дрехи и маратонки. За престъпление по чл. 172б от НК са образувани две досъдебни производства и две предварителни проверки.

Подобни статии

Top