55-годишна в Инфекциозна, контактувала с болния от коронавирус в „Пирогов“

Чакат се резултатите от изследванията на жената

55-годишна жена е била приета днес в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, като контактна с мъжа, който е приет в „Пирогов“ с положителна проба за COVID-19, съобщиха за DCNEWS от пресцентъра на болницата. Припомняме, че той беше приет, след като със 66-годишната си съпругата, която днес е починала, са били на гости на сина си, който пък работел в  „Илиянци“.

Според жената тя е присъствала на общо събиране с мъжа и е сред останалите близо 90 контактни със семейството от Лом.

От болницата уточниха, че  от пациентката е взета проба, която вече е изпратена за изследване, а резултатите се очакват утре по обед.

Седми заразен у нас, почина 66-годишната пациентка от Лом

Междувременно началникът на ВМА гн. Венцислав Мутафчийски съобщи на брифинг, че се е потвърдил седмия случай за заразен с коронавирус. Това е 62-годишна жена, лекарка, която не е контактувала в България с никой пациент.

„Последното й посещение на работното място е на 22 февруари. Посетила е два конгреса – в Англия и в Испания. Завърнала се е преди няколко дни в България с грипоподобна симптоматика, но въобще не е в тежко състояние“, добави той. „Постъпила е в инфекциозната клиника на ВМА. Доказана е и в двете лаборатории като положителна“, уточни шефът на ВМА.

66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в изключително тежко състояние, с положителна проба за COVID-19, е починала днес в 15.42 часа. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.

Жената е постъпила в „Пирогов“ с тежка двустранна пневмония. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ѝ. Екипът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ продължава да се бори за живота на 74-годишния мъж.

Подобни статии

Top