55 кандидати се борят за шефския стол в 29 училища в Пловдив

Писменият изпит на кандидатите е на 21 ноември в Търговската гимназия

55 души  са допуснати до конкурса за директори на 29 училища в Пловдивска област. Това става ясно от списъка за допускане на подалите документи кандидати в РУО Пловдив, които са заявили участие в конкурс за длъжността.

Само един кандидат не е допуснат заради липса на един от документите. Това е бившият зам.-кмет на „Южен“ Михаил Казанджиев, който през 2015 година беше назначен като учител по философия в Математическата гимназия.

Сред училищата, за които се търсят нови директори, са асеновградската професионална гимназия „Патриарх Евтимий“, Основно училище „Никола Вапцаров“ и ОУ „Проф. Асен Златаров“  в асеновградското село Боянци.

За шефския пост ще се борят и кандидатите за 13 учебни заведения в Пловдив. Сред тях са Руската и Математическата гимназии, Професионалната гимназия по транспорт (Автото) и СУ „Св. Седмочисленици“  в „Тракия“ и СУ „Константин Величков“ в Кючука. Сред по-известните имена са това на сегашната и.д. директорка на ЕГ „Иван Вазов“ Вихра Ерамян, която е и общински съветник от Съюз за Пловдив, директорката на ПГИКТ „Иван Богоров“, Златка Алдженаби, и.д. шефката на СУ „Константин Величков“ в Кючука Диана Райчева, шефката на ОУ „Тодор Каблешков“ в Прослав – Емилия Алексиева, директорът на училището в Красново Йонка Марковска, зам.-шефката на Математическата гимназия Ирена Душкова, директорката на ПГТ „Гоце Делчев“ и др.

Търсят се директори за 29 училища в Пловдивско

Пълният списък на кандидатите можете да видите ТУК.

Писменият изпит-тест за допуснатите кандидати  ще се проведе на  21.11.2018 г. (сряда) от 10:00 часа в сградата на Национална търговска гимназия. Тестът ще включва 50 въпроса. След писмения изпит ще има и интервю с кандидатите.

Подобни статии

Top