563 нарушения за 5 часа засече полицията в Пловдив, 170 оттях са за скорост

В рамките на специализирана операция днес

Пловдивската полиция проведе специализирана полицейска операция за осъществяване на контрол на водачи на МПС по спазване на пътни знаци и маркировка и други нарушения, пряко влияещи върху пътнотранспортния травматизъм.

За времетоот 11 до 16,00 часа днес са извършени 741 проверки. В хода на работа са констатирани  563 броя нарушения по ЗДвП като са съставени 92 броя АУАН и 296 броя глоби с фиш. В 55 от случаите са съставени актове за нарушения свързани с неспазване на пътни знаци и маркировка.

Двама от водачите са преминали на забранен сигнал на светофарната уредба. Проверяващите са установили и неправоспособен водач на мотоциклет. 12 са санкционираните водачи на превозни средства, използвали мобилен телефон по време на управление. 14 са констатираните нарушения за неизползван обезопасителен колан. С техническа неизправност са били само 2 от проверените превозни средства. Двама от водачите са  представили пред проверяващите  нередовни пътни документи, за което са съставени актове за административно нарушение. 152 глоби с фиш са съставени на водачи, които са нарушили ЗДвП с неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. 46 водачи на превозни средства са с фишове за неправилно спиране и престой. За други нарушения по Закона за движение по пътищата са глобени 64 от управляващите превозни средства. В рамките на операцията са извършени и проверки на скоростните режими.

С помощта на автоматизирани технически средства са установени 170 нарушения на скоростта.

Подобни статии

Top