57 са се заразили с COVID-19 за денонощие в България

Трима медици в Пазарджик са заразени с коронавирус

37 нови случаи на заразени с коронавирус са регистрирани от вчера вечерта до тази сутрин. С тях общият брой на заразените за последното денонощие стават 57. 1 158 проби са изследвани за последните 24 часа. С тях общият брой на взетите проби в страната стават 50 303, което съотнесено към 1 милион души население и  7 186 проби, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб тази сутрин.

От новозаразените 57 души в болница са приети 15, уточни той. Общо заразените с COVID-19 вече са 1 689.

11 са активните области през изминалото денонощие. Най-много случаи са регистрирани във Видин – 21. Следват Ямбол – с 11 нови случая, Плевен – 7,  София и София област – 6, Хасково – 4, Благоевград и Монтана по 2, Велико Търново, Габрово, Кюстендил и Сливен – по 1.

7 са заразените деца, открити през последните 24 часа в областите Ямбол, Хасково и Видин. Те са на възраст от 4 до 18 години.

Заразените медици досега са  182-ма. От тях 5 са новозаразени – един в Пирогов, трима в Пазарджик – медицинска сестра и двама санитари и 1 в Сливен. Всички тези случаи са подадени за наблюдение и вземане на последващи мерки, посочи доц.  Димов.

316 от заболелите от COVID-19 са на лечение в болниците в страната, от тях 37 са в интензивни отделения.

Двама българи с повишена температура и грипоподобни симптоми са засечени на аерогара София вчера при граничния контрол. Те са отведени в лечебно заведение, каза още доц. Димов.

342-ма са излекуваните до тази сутрин. Новите излекувани са 21, от тях в София са 20, като 7 са били в болница, а в Бургас е 1.

Доц. Димов допълни, че за последното денонощие са починали четирима души. Припомняме, че това са 82-годишен мъж в УМБАЛ „Александровска“. Пациентът е страдал от хронична бъбречна недостатъчност и пиелонефрит. В МБАЛ Враца е починал мъж на 69 г. от дома за стари хора в с. Гара Орешец. Той е бил с цироза и мозъчно-съдова болест. В областната болница във Видин е починал 78-годишен мъж от дома за стари хора в Кула. Той е страдал от диабет. В областната болница в Ямбол е починала жена на 55 г. Пациентката е била с диабет и хипертония.

Над 3,6 млн. са вече заразените от коронавирусна инфекция по света. За последното денонощие са регистрирани 79 572 случая, а 4 096 са новите смъртни случаи по света.

Подобни статии

Top