59-годишна с коронавирус в Карловската болница

25-годишният й син е под карантина у дома си

59-годишна  жена, завърнала се от Англия, е диагностицирана в Карлово с коронавирус. Това съобщи пред репортер на DCNEWS шефът на карловската МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев.

Жената е била приета вчера в Инфекциозното отделение на болницата, след като предната вечер е пристигнала в България от Англия. Първоначално тя нямала никакви симптоми, но вкъщи вдигнала температура 38,8 градуса с мускулни болки и отишла в болницата. Веднага е била приета в Инфекциозното отделение, където й била взета проба за коронавирус, обясни д-р Пелев.

Днес се оказа, че пробата на жената е положителна и тя е заразена с COVID-19. Че има болен в карловската болница бе съобщено и от председателя на Националния координационен щаб ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски на брифинга следобед.

„При нас резултатите от пробата още не са пристигнали, но ген. Мутафчийски ги обяви. Жената е в инфекциозното отделение на болницата и за нея се грижат медицински сестри и лекар. За тях не е необходимо да остават под карантина, тъй като през цялото време те са били с маски и защитни облекла, т.е. напълно защитени“, посочи д-р Пелев.

По думите му синът на жената, който отишъл да я вземе от летището, е под карантина в семейната им къща. Жена му и детето им била при родителите си, като заминала там още, когато съпругът й отишъл да вземе свекървата от София. Поради това младата жена и детето не са под карантина.

Полицията и общината в Карлово са информирани, че синът е под карантина, а той се е ангажирал, че ще я спазва. Ако в продължение на 14 дни не прояви симптоми, карантината му ще бъде вдигната, допълни д-р Пелев.

Снимка: trud.bg

Подобни статии

Top