6 години затвор за педофил, блудствал и ограбил дете в Рогош

Две жени в ареста за кражба на ламарини

30-годишен мъж бе осъден за блудство с дете и грабеж на мобилен телефон и пари на 6 години затвор при първоначален строг режим, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. Ю.Д. блудствал с 14-годишно момче, като преди това със сила и заплахи му взел мобилния телефон и пари.  Наказанието, наложено на насилника от Районния съд в Пловдив, е общо за двете престъпления.

30-годишен педофил ограби и блудства с 14-годишен в Рогош

Както DCNEWS писа, на 5 ноември 2016 г. мъжът се намирал в пловдивското село Рогош.  Той преминал покрай автобусна спирка, където било 14-годишното пострадало момче. Детето държало в ръката си мобилен телефон, като малко преди това било провело разговор с майка си. Педофилът му грабнал телефона и избягал. Момчето го подгонило, а през това време бандитът се скрил в изоставена постройка. Когато видял, че детето преминава край нея, той го дръпнал и блудствал с него. След това му пребъркал раницата, откъдето взел 9 лева и изоставил момчето.

Пострадалото дете потърсило помощ от жители на с. Рогош, които се обадили на родителите му и на полицията. Няколко часа по-късно Ю.Д. е бил задържан от служители на МВР.

Делото се е гледало по съкратеното съдебно следствие, а разследването е приключило в двумесечен срок с внасяне на обвинителен акт.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Пловдив в 15-дневен срок.

Подобни статии

Top