6 години затвор и 7 години без книжка за убиеца на Паоло (СНИМКИ)

Убиецът на Паоло в съда

6 годишна присъда, която да бъде излежана в затворническо общежитие, присъди Пловдивският апелативен съд на Георги Сапунджиев. На 2 юни, миналата година той прегази 4-годишния Паоло Иванов на главната улица в Стара Загора. Тъй като Сапунджиев е осъден по съкратената процедура от старозагорските магистрати, наказанието от 9 години, определено от апелативните съдии, бе редуцирано с една трета.

Освен 6-годишната ефективна присъда Апелативният съд увеличи и срока, в който Георги Сапунджиев няма да може да управлява лек автомобил от 5 на 7 години. Той ще трябва да плати и разноските по делото на родителите в размер на 14 хиляди лева.

20-на жени от фондация „Искам бебе“ и Сдружение „Зачатие“ и жители на Стара Загора, дойдоха да подкрепят родителите на 4-годишния Паоло. Преди заседанието майката на прегазеното момченце Красимира Иванова настоя за най-тежкото наказание за убиеца на детето й – 10 години затвор.

„Надявам се, че след днес ще вярвам в българското правосъдие, това е нещо, което мисля, че трябва да се случи, не само аз да повярвам, но и българския народ да повярва“, категорична бе Красимира.

В съдебната зала адвокатите на почернените родители настояха шофьорът-убиец да бъде признат за виновен по първоначално повдигнатото обвинение, а именно за причинена смърт на пешеходна пътека. На същото становище бе и прокурорът от Апелативна прокуратура Красимир Папаризов.

Адвокатът на Сапунджиев Георги Георгиев посочи, че той има добри характеристични данни и дребни нарушения като водач. Георгиев настоя за намаляване на присъдата.

Пред съда Сапунджиев заяви, че съжалява за случилото се.

Наложената от Апелативните магистрати присъда бе посрещната с аплодисменти от присъстващите в залата протестиращи. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top