6 дни с магнитни бури ни съсипват здравето

Шест дни с магнитни бури ще ни съсипват здравето през март. Това е месецът с най-много слънчеви изригвания тази година, които причиняват аномалиите, съобщиха Института за космически изследвания и технологии на БАН.

Според експертите през първия месец на пролетта магнитните бури ще са често явление. Те започват от 21 часа тази вечер. Аномалия ще има отново от 3 часа на 5 март, от 5 часа на 9-и, от 1 часа на 14-и и от 9 часа на 21-ви. Два дни преди появата им и два след това се обострят всички хронични заболявания, като най-тежко ги понасят хипертониците и страдащите от мигрена.

На хората с тези заболявания не се препоръчва да шофират през тези дни, както и да не работят с опасни машини, тъй като високите стойности на кръвното налягане и главоболието притъпяват вниманието им и те могат да причинят катастрофи и трудови злополуки.

За да се намали негативното им влияние, лекарите препоръчват, когато има магнитни бури, да не се употребява алкохол, да се намалят цигарите и тлъстите храни, и да не се будува до малките часове.

Източник: monitor.bg

Подобни статии

Top