6 мита за излишните килограми

Все повече и повече хора страдат от излишните килограми. Но въпреки това много от тях и досега не знаят какви са реалните причини за пълнеенето и как да се борим с тях. Именно тази липса на информация накара американските лекари да разсеят шестте основни мита, свързани с пълнеенето и отслабването. Вижте ги:

1. Тренировките и различните диети ще дадат 100%-ен резултат. Тук всичко е просто: колкото по-малко калории употребяваме и колкото повече изразходваме, толкова по-добре. Разбира се необходимо е да се занимаваме със спорт и да следим за това, което ядем, но това представлява само 20 на сто от загубата на излишните килограми. Резултатът зависи от индивидуалните особености на организма. Изследователите все повече и повече се уверяват в това, че за всеки човек е необходимо да се разработи персонална диета.

2. Не се надскачайте! Съществува теория, че трябва да си поставяме реални цели. Т.е. да отслабнем не с 10 кг за месец, а с 5. Но всъщност няма доказателство за това, че колкото е по-реалистична вашата цел, толкова по-добър е резултатът.

3. Бавната и постепенна загуба на теглото е по-полезна от бързото намаляване на килограмите. Отново всичко зависи от вашия организъм. За някои ще е от полза ускореното отслабване, а на други лекарите ще забранят такъв режим.

4. Физическото натоварване е най-важният начин да се борим с детското затлъстяване. Да говорим за това, че трябва да се отмени физкултурата, но в същото време да обсъждаме затлъстяването сред подрастващите и децата — това е норма. Повишаването на физическото натоварване в училищата не доведе до намаление на теглото в САЩ. Затова пък учените отбелязаха друга положителна динамика: Намалил се е холестерина в кръвта, а също и времето, проведено пред телевизора. Разбира се спортът води до понижение на теглото, но в училище той не е толкова сериозно застъпен.

5. Кърменето ще спаси бебето от затлъстяване. Световната здравна организация е отбелязала, че децата, които са кърмени, рядко стават дебели. Но учените не са намерили доказателства, че това дава 100-процентна защита.

6. Сексът е отличен начин да се изгорят калории. Половият акт е полезен за здравето по ред причини, но не и за отслабването. Ширят се теории, че по време на секс се изгарят повече от 300 калории, а и повече. Всъщност се изгарят не повече от 20 калории.

Източник: graziamagazine.ru

Подобни статии

Top