6 съвета за справяне с депресията след лятната отпуска

Първият работен ден след лятната отпуска е неприятно и потискащо преживяване за повечето хора. Предлагаме ви няколко полезни съвета, с които да запазите доброто си настроение и да се настроите на работен режим.

1. Много е важно да си направите план как точно да се справите с натрупалата се работа по време на ваканцията. Използвайте първия ден в офиса, за да съставите график за срещите, подредете приоритетите и в никакъв случай не пропускайте почивките за кафе и обяд.

2. Не давайте всичко от себе си още през първия работен ден. Започнете с работата, която ви е най-приятна и постепенно преминавайте към по-сложните и изискващи търпение задачи.

3. Избягвайте да взимате важни делови решения през първите няколко дни. Оставете ги за третия ден или най-добре за следващата седмица, когато със сигурност ще сте влезли в ритъм.

4. Измислете си приятни занимания след като се приберете вкъщи. Може да планирате разходка с любим човек, вечеря с приятели или пък просто да почетете любима книга – важното е да успеете да се откъснете от работата и да не се застоявате до късно пред компютъра.

5. Не се връщайте към лошите навици на работа и следете здравето си. Опитайте да намалите кафето, цигарите и да отделите достатъчно време за пълноценен обяд. Със сигурност ще ви се отрази много добре!

6. Помислете и за положителните страни, които има вашата работа – срещите с колегите, кафе-паузите и обедните почивки, и не на последно място – финансите, които ще получите.

Снимка: esensio.eu

Подобни статии

Top