6 часа без Facebook, Messenger и Instagram

Засега от компанията не посочват защо се е стигнало до огромния срив на социалните мрежи

Facebook, Instagram и WhatsApp възстановиха работа след шест часов срив. Безпрецедентното прекъсване на достъпа до трите платформи, които са  собственост на Facebook предизвика хаос и създаде проблеми на много хора по целия свят, предава NOVA.

„Facebook, Instagram, WhatsApp и Messenger се връщат на линия сега. Съжалявам за прекъсването днес. Знам колко много разчитате на услугите ни, за да останете свързани с хората, на които държите.“, написа в профила си в социалната мрежа създателят й и основен акционер Марк Цукърбърг.

Прекъсвания на достъпа до отделни уебсайтове и приложения с различен мащаб и продължителност се случват често, но глобални сривове, при това за часове, са рядкост.

Facebook се срина за пореден път, Instagram – също

Състоянието на собственика на Facebook Марк Зукърбърг се е стопило с повече от 6 милиарда долара само за няколко часа заради спад в цената на акциите на компанията на борсата.

Спадът на акциите вчера намали състоянието на Зукърбърг до 121,6 млрд. долара, което го смъкна под Бил Гейтс до 5-то място в Индекса на милиардерите на Bloomberg. Според индекса състоянието му е намаляло с почти 140 милиарда долара за няколко седмици.

На 13 септември Wall Street Journal започна да публикува поредица от статии, базирани на вътрешни документи, разкривайки, че Facebook е знаел за широк спектър от проблеми със своите продукти – като вредата от Instagram за психичното здраве на тийнейджърките и дезинформацията за бунтовете в Капитолия на 6 януари – като омаловажават публично проблемите. Докладите привлякоха вниманието на държавните служители.

В отговор Facebook подчерта, че проблемите, пред които са изправени продуктите му, включително политическата поляризация, са сложни и не са причинени само от технологиите, пише Bloomberg Wealth.

Според сайтове, които следят трафика в интернет, проблемите на трите приложения са започнали още към 18 часа българско време. След това настъпил пълен срив на услугите. От конкурентната платформа – Twitter, не пропуснаха възможността да се пошегуват, като пуснаха съобщение – „Здравейте буквално всички“.

http://

Снимка: Shutterstock

Подобни статии

Top