6 деца с преяждане по празниците в Пловдив

Нито едно не е хоспитализирано

6 деца са потърсили лекарска помощ от дежурните педиатри в Детския спешен център на УМБАЛ „Св. Георги” по Великден, пише Агенция Монитор. Те са били с болки в корема след преяждане. Нито едно от тях не е било хоспитализирано, тъй като състоянието им не е било тежко, съобщиха от здравното заведение.

Общо 593 деца са преминали прегледи през спешната педиатрия на болницата, като статистиката обхваща периода от късния следобед на 25 април до сутрешните часове на 30 април т.г. Шестте преяли малчугани са едва 1 % от общата бройка, което никак не е много, коментираха медици. Повечето от останалите болни деца са били с респираторни или стомашно-чревни проблеми. Според дежурните лекари причината да има толкова много болни деца пред спешните кабинети е фактът, че личните лекари почиват по време на празничните дни.

От болницата отчитат, че през Вътрешно отделение са преминали 226 възрастни пациенти от Пловдив и региона. В дежурните хирургични кабинети са били прегледани 372-ма, а през ортопедичния спешен кабинет са преминали 203-ма души. Статистиката на Спешното приемно отделение обхваща четирите почивни дни – от 26-ти април до 29-ти април т.г.

Подобни статии

Top