6 двойки ще си кажат "ДА" в Деня на влюбените - DC news

6 двойки ще си кажат „ДА“ в Деня на влюбените

Кметът Здравко Димитров ще венчае двама от тях в 14.30 ч. следобед на 14 февруари

6 двойки ще си кажат „ДА“ утре – в деня на Свети Валентин, съобщи пред репортер на DCNEWS Чудомира Пинджева – директор на ОП „Радостни обреди“. По традиция датата е атрактивна за влюбените и това е факт и през тази година, въпреки че празникът на любовта е в понеделник.

10 мераклии да свържат съдбите си ще го направят в Централния дом на младоженците, една двойка е заявила ритуал в ритуалната зала в кметството на „Тракия“.

И тази година кметът Здравко Димитров ще венчае поне една двойка. Ритуалът е в 14.30 ч. в Дома на младоженците. „Млади и много слънчеви хора“ – така ги описа шефката на дома.

И тази година Дървото на влюбените в Дома на младоженците очаква желаещите да се оженят. То отново е украсено с множество любовни послания и сърчица.

Още две атрактивни дати предстоят за обредчиците. Първата е на 20.02.2022 г. Тя не е напълно огледална, но пък е избрана от общо 7 двойки. Пет от тях отново ще подпишат в Дома на младоженците, двама влюбени ще го направят в „Тракия“, а двама бъдещи младоженци ще сключат брака си при изнесен ритуал. Последната сватба няма да е пищна, а ще събере само най-близките хора на бъдещите съпрузи, на важно за тях място.

Само две сватби на 02.02.2022 г. в Пловдив, бум на двойките пожелали ритуал за 22 февруари

Най-много заявки тази година има за датата 22.02.2022. Датата е напълно огледална, откъдето и да я погледнеш. Именно заради това записванията за нея са започнали от миналата година. Случайно или не на 22 февруари съдбите си ще свържат точно 22 двойки.

„По принцип имаме часове само за 20 двойки – по 10 в центъра и в „Тракия“, но записхаме и два изнесени ритуала, така че, без да искаме, броят на двойките съвпадна с датата – 22″, усмихва се Чудомира Пинджева.

Тя съобщи, че за миналата година в Пловдив са сключени над 1620 брака. А само от началото на 2022-ра до края на февруари ритуали са заявили 168 двойки. Някои от тях вече са съпрузи, за други това щастие предстои. А време до края на месеца все още има и в ОП „Радостни обреди“ се надяват да се появят още ентусиасти.

Подобни статии

Top