6 години и 8 месеца затвор за мъж, пребил приятелката си до смърт

По 80 000 лв. кръвнина ще плаща убиецът на тримата близки на жертвата

6 години и 8 месеца при първоначален строг режим ще лежи в затвора 51-годишният Бисер Борисов, който миналата Коледа преби до смърт приятелката си в карловското село Ведраре. Това постанови днес състав на Пловдивският окръжен съд под тепетата.

Делото започна днес с разпоредително заседание, но след настояването на защитата и убиеца, то протече по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели. Борисов призна изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, а присъдата му бе редуцирана с една трета.

Жертвата – 48-годишната му приятелка Анелия Парванова, почина три дни след нанесения побой. До трагедията се стигнало, след домашен запой.

Припомняме, че двамата се запознали през 2018 година, докато били на работа в Чехия. Тогава и двамата били семейни.

Когато се прибрали в България обаче се разделили, като Бисер разказвал, че Анелия има проблем с алкохола. Но тя не престанала да търси бившето си гадже и през лятото на миналата година двамата отишли да берат рози край Карлово, като си взели квартира във Ведраре.

Скандалите и побоите били ежедневие за двойката. Анелия обаче не е подавала сигнал за домашно насилие. Във фаталната нощ на Коледа двамата били заедно в квартирата. Бисер излязъл за малко, а като се върнал, намерил Анелия пияна. Пребил я, а като видял, че е в безпомощно състояние, я съблякъл и я сложил на леглото. След това направил снимка и видео на изпадналата в безсъзнание жена и ги пратил на свои близки.

Три дни жената била в безпомощно състояние, но чак на Стефановден Бисер се обадил на спешния телефон 112. Когато спешен и полицейски екип пристигнали на място, Анелия била откарана в болница, но там починала от раните си на 16 януари. Според аутопсията причина за това била черепно-мозъчна травма.

Днес Пловдивският окръжен съд осъди Борисов да заплати на близките на жертвата, сред които – дъщерята и баща й по 80 000 лева кръвнина.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top