6 години решетки за грабеж на контрабандни цигари от две бивши ченгета

Ще лежат при първоначален строг режим

6 години при първоначален строг режим ще лежат в затвора бившите полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, обвинени в грабеж на микробус със 78 мастербокса цигари на стойност  289 533 лв. от склад на Кукленско шосе в Пловдив в края на май, 2017 година. Окръжният съд  в Пловдив ги призна за виновни за грабежа от търговеца на контрабандни цигари Еркан Хаков.

Защитата на полицаите Модев и Атанасов: Нямат грам вина (СНИМКА И ВИДЕО)

Бившият младши инспектор в сектор „Общинска полиция“ е признат за виновен и за притежание на пистолет „Макаров“ и боеприпаси за него – 8 бойни пистолетни патрони и 8 стоп патрони, като не е взел необходимите мерки за сигурност при съхранението им и ги е държал извън метална каса. За това престъпление съдът го осъди на една година затвор, но накрая му наложи едно общо наказание от шест години.

Припомняме, че Модев бе обвинен и в съучастие с бившия шеф на РУ Раковски Георги Илиев, който също беше арестуван с други двама негови подчинени през април миналата година, тъй като  рекетирал за подкуп от 20 000 лева търговеца на цигари без бандерол от „Столипиново” Метин Мустафа.

Две от ченгетата, рекетирали търговец с шефа на РУ Раковски, остават зад решетките

Бившият разузнавач от Криминална полиция Петър Атанасов пък получи присъда само за грабежа.

Полицаите, обвинени в грабеж: Винаги сме били награждавани

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top
Към лентата с инструменти