6 години строг затвор за зъботехника, блудствал с три момичета в Пловдив

Георги Колев ще трябва да плати също 31 000 лв. обезщетение, 3000 лв. глоба и разноските по делото

6 години затвор при първоначален строг  режим е присъдата, която Пловдивският окръжен съд даде на 55-годишния зъботехник Георги Колев за блудство с 3 момичета на възраст 9 и 16 години. Присъдата бе постановена днес след съдебен процес по реда на съкратеното производство. Наказанието е намалено с една трета от реалния си размер, поясни в съдебната зала съдия Иван Бонев в съдебната зала.

Съдебният състав призна за виновен Колев в това, че в различни периоди от 2015 до месец май 2018 г. в Пловдив е блудствал с две момиченца, а на 3 май 2020 г. е извършил блудство и с друго, 9-годишно момиче в кабинета си на ул. „Волга“ в Пловдив.

Делото стартира днес в разпоредително заседание, но по време на заседанието стана ясно, че зъботехникът настоява за съкратено производство, без разпит на свидетели. В съдебната зала дойде една от жертвите с майка си, като те бяха представлявани от назначен от съдебния състав служебен адвокат.

Отложиха за втори път разпоредителното дело срещу зъботехника, блудствал с три деца

Делото се гледа при закрити врати, а след като се разбра, че ще премине по реда на съкратеното произвоство, следващото съдебно заседание бе насрочено веднага след разпоредителното. Така се стигна и до присъдата.

Съдът призна за виновен Колев по шесте обвинения, в които бе обвинен, спрямо трите си жертви.

Магистратите наложиха 9 години затвор, които редуцираха с една трета до 6 години по първото обвинение за блудство с две 16-годишни момичета, които при първите сексуални посегателства срещу тях  през 2015 г. са били само на 11 години. Зъботехникът продължил да блудства с децата до 2018 г.

5 години затвор получи насилникът за блудството от миналата година с третата жертва – 10-годишно момиче, което тогава е било на 9 години. След насилието спрямо детето майката подаде жалба в полицията и едва след това стана ясно и за останалите жертви.

Окончателно: Зъботехникът, блудствал с дете в Пловдив, остава зад решетките

Наложени бяха и по-малки наказания за показваните на момичетата порно материали и видеоклипове, които Колев снимал с тях.

Припомняме, че той привличал жертвите, като им разказвал за работата си, предлагал им сладкиши, а после, под формата на игра, ги карал да го задоволяват. Едно от по-големите момичета вербувал още през 2012 г., когато то било само на 8 години.

Съдът наложи и една обща глоба от 3000 лв. на педофила, а после го осъди да плати по 13 000 лв. обезщетения за двете жертви, 5000 лв. за третото момиче, както и разноските по делото, включително за хонорар на служебния адвокат на едното от децата.

Повдигнаха обвинение на педофил за блудство с 9-годишно дете

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Подобни статии

Top