6 години затвор за опит за убийство в Кючука

ВКС потвърди присъдите на окръжния и апелативния съд

34-годишният Емил Димов, който преди две години намушка 37-годишния си съсед Миросла Иванов в пловдивския квартал „Кючук Париж“, отива зад решетките за 6 години. Това постанови Върковният касационен съд, който потвърди изцяло решението на Пловдивския апелативен съд, с което е оставена в сила присъдата от 6 години лишаване от свобода спрямо Димов.

Димов бе признат за виновен в извършване на опит за убийство. Пловдивският окръжен съд го осъди да плати  и обезщетение от 10 000 лева за причинени неимуществени вреди на съседа си.

Обвинен в опит за убийство твърди, че е жертва

Припомняме, че на 21.08.2016 г., на стълбището в блок на бул. „Александър Стамболийски“ № 63, Емил Димов намушкал с нож няколко пъти съседа си Мирослав Иванов, с когото имали стара вражда, заради изгорял преди време при пожар автомобил на бащата на подсъдимия. Дъщерята на пострадалия била свидетелка по делото за колата.

На спомената дата, след употреба на алкохол, подсъдимият разказвал на висок глас за случая на съседи пред блока. Видял дъщерята да се прибира и се развикал. Тя повикала баща си, като го видял подсъдимият му се нахвърлил с нож, но присъстващите успели да ги разтърват. След известно време същата нощ, подсъдимият позвънил на вратата на апартамента на пострадалия. Щом той му отворил го нападнал с нож. Близките ги разтървали и извикали полиция и „Бърза помощ“. Пристигналият екип спасил живота на пострадалия.

Димов е съден преди това, но е реабилитиран по право. Той се е лекувал, след като му е била поставена диагноза поведенчески разстройства от употреба на наркотици.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Подобни статии

Top