6-годишният, скочил от втория етаж на „Бреза“, опитал да се прави на Спайдърмен

Състоянието на момченцето е добро, психолози ще разговарят с децата от градината

В добро състояние е детенцето, паднало от втория етаж на детска градина „Бреза“. Направени са му всички необходими изследвания, съобщи кметът Здравко Димитров. Димитров и зам.-кметът по образование Стефан Стоянов лично посетиха момченцето в болницата, за да разговарят с лекарите и със самото дете.

Малчуганът се чувства добре, но е споделил, че малко го боли крака. Признава също, че е паднал в опита си да се прави на супергероя Спайдърмен.

Кметът Димитров разговаря за кратко с майката на пострадалото, както и с директорката на детска градина „Бреза“ Нели Димитрова.

6-годишно падна от втория етаж, полицията разследва инцидента

От Община Пловдив са изпратили психолози, които индивидуално ще разговарят с всяко едно дете и с всеки член на екипа. След 17,00 часа тази вечер ще се проведат индивидуални разговори с родителите, за да се намали рискът от посттравматичен стрес и за да знаят как да разговарят с децата си, без да се създава чувство за тревожност у тях, казват от Общината.

Според друга версия за инцидента момчето се подразнило, че книжката му се е скъсала и малко преди обедния сън скочило върху леглото, отворило прозореца и скочило.

Прокуратурата също е уведомена за случая и дежурен прокурор извършва проверка, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Подобни статии

Top