6-месечни условни присъди и по 10 бона глоба за двама нарушители на карантината в Пловдив

Полицаите не ги намерили по домовете им

Пловдивският районен съд  одобри две споразумения, постигнати между прокуратурата и двама нарушители на карантината, както и упълномощените от тях адвокати.

Осъдените – двама мъже, не са изпълнили задължението си да не напускат дома си или мястото за настаняване, които са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок.

Единият осъден – с инициали Г. А., пристигнал в България с полет от Дортмунд  и в декларацията за задължителната 14-дневна карантина посочил адрес в гр. Пловдив. На 2 април 2020 г. полицейски служители не го открили на адреса. След като близките му го потърсили по телефона, той пристигнал. Първоначално обяснил, че се наложило да придружи съпругата си до зъболекар, а впоследствие, че самият той имал нужда от стоматологична помощ. При направена проверка е установено, че е излъгал и не е посещавал посочения от него зъболекарски кабинет.

Другият осъден, с инициали  Т. В., пристигнал в България с полет от Лондон  и в декларацията за задължителна 14-дневна карантина също посочил адрес в Пловдив. На 3 април 2020 г. полицаи от Шесто РУ не го открили там. Майката на мъжа заявила, че синът й напуснал дома им същия ден и й казал, че ако дойдат да го проверяват от МВР, да каже, че е отишъл в Първо РУ. При проверка е установено, че това не отговаря на истината. Междувременно Т. В. се появил на адреса и изразил съжаление за това, че е нарушил карантината си.

Двамата получиха 6-месечни условни присъди, с три години изпитателен срок и глоби от по 10 000 лв.

Определенията на съда са окончателни.

Подобни статии

Top