6 неочаквани причини, заради които не можете да забременеете

Основните фактори, които намаляват шансовете за забременяваме, са добре известни. Много често обаче дори липсата на тези причини не гарантира, че ще забременеете.

Има скрити причини, които ще разкрием. Те са:

6. Консумирате твърде много транс мазнини

Яденето на транс-мазнини – пици, мазни закуски, чипс, пържени храни – може да повлияе отрицателно на плодовитостта, което означава, че овулацията не се случва. Опитайте се да ограничите консумацията на тези храни, тъй като консумирането им вместо здравословните въглехидрати може да предизвика до 73% увеличен риск от овулационно разстройство.

Когато се нуждаете от тези транс-мастни въглехидрати, по-добре е да ядете закуски като банани, пълнозърнест хрупкав ръжен хляб, бадеми или кисело мляко с плодове.

5. Прекалявате с тренировките

Различните тренировки могат до известна степен да подобрят плодовитостта ви, но е важно да го правите в правилните количества.

Ако тренирате твърде много, това може да повлияе на баланса ви на енергия и да повлияе негативно на репродуктивния ви цикъл. Изследванията показват, че дългите и интензивни ежедневни упражнения могат да повлияят на способността Ви да забременеете.

4. Индексът на телесна маса е нисък

По-ниският от нормалния индекс на телесна маса може да ви изложите на повишен риск от дисфункция на яйчниците, безплодие и преждевременно раждане.

Хранителните разстройства могат да бъдат свързани с по-нисък ИТМ и понякога могат да повлияят отрицателно на менструацията и фертилитета. Ако се чувствате неспособни да следите храната си, можете да използвате специализирани приложения, които ще проследяват калориите и теглото Ви, както и други симптоми, свързани със здравето.

3. Проблемите са във вашия партньор

1 2

Подобни статии

Top