60 деца от социални домове боядисват яйца с митрополит Николай

60 деца и младежи от социални домове, както и ученици, посещаващи часовете по религия и православие ще боядисват заедно великденски яйца в двора на митрополитския храм „Св. Марина“ в Пловдив.

Децата и младежите са поканени от Пловдивския митрополит Николай. Той ще ги посрещне в двора на храма в 11.00 ч., след като отслужи маслосвет и Василиева света Литургия. Владиката също ще се присъедини към децата в боядисването на яйцата.

Традиционната вече инициатива ще се проведе за осма поредна година на Велики Четвъртък и е организирана от Културно-просветния отдел на митрополията съвместно с доброволци от Българския червен кръст.

В Асеновград 30 деца също ще боядисват яйца в двора на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. Ще бъде извършен и общ маслосвет, в който ще се включват голяма част от асеновградчани. Те ще занесат в храма елей със зехтин, който се освещава и се носи в дома за здраве и благоденствие.

Днес, преди да започне да се чете Светото евангелие, ще бъде открита и изложба на деца, посветена на Възкресение Христово.

Подобни статии

Top