60 фирми търсят кадри в Пловдивския университет

Притискат теолози от ПУ да се преместват в Духовната академия в Пловдив

Представители на водещи български фирми ще търсят днес кадри сред възпитаниците на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“  в рамките на Деня на кариерата. Форумът е с начален час 10:00 часа и ще се проведе в Нова сграда на висшето училище на бул. „България“ № 236, съобщиха от ПУ „Паисий Хилендарски“.

 

Студентите от всички факултети и специалности на университета ще имат възможност да се запознаят с представители на бизнеса от различни икономически области. На техните щандове младите хора ще могат да получат информация за възможностите за работа и провеждане на практики и стажове, както и да оставят свои CV-та.

 

Пред студентите ще презентират дейността си компании от секторите химия, физика, програмиране в областта на производството, подготвящи за работа компании, IT, езикови училища и преводачески центрове, туристически агенции, аутсорсинг компании. Свои щандове ще имат Областна администрация – Пловдив, Община Пловдив, Регионалният инспекторат по образование, няколко медии и банки.

Идеята за общия Ден на кариерата се зародила след успешното приключване на проекта на МОН Студентски практики. Над 70 студенти от Пловдивския университет са били назначени на постоянна работа от фирмите, в които са провели стажа си по проекта.

Денят на кариерата се организира от Кариерния център и Студентския съвет.

 

Подобни статии

Top