60 души от Розино в карловския арест само за нощ

Грешка довела до гафа със заповедта на Цачева за арестите

Акцията е проведена, след искане на ОДМВР – Пловдив до кмета на Карлово за събаряне на незаконните постройки в селата Розино и Христо Даново.

60 души от карловското село Розино са арестувани в рамките на специализираната полицейска операция, проведена тази нощ в района по разпореждане на директора на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Арестът на РУ Карлово е пълен, а задържаните са отведени зад решетките заради различни престъпления, уточниха за DCNEWS от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Оттам уточниха, че 33-ма от арестуваните са криминално проявени.

В рамките на полицейската акция са проверени 42 адреса, 106 лица и 26 автомобили, съставени са 16 акта по закона за личните документи и един – по закона за горите.

Образувано е досъдебно производство за хулиганство срещу петима мъже и една жена, които са задържани в РУ-Карлово. Бързо производство за унищожаване и повреждане на стъклопакети на жилищна сграда в селото е започнато срещу непълнолетен младеж с инициали Г.П., който също е задържан.

Част от арестуваните са задържани за контрабанден тютюн и цигари без бандерол. Намерени са 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г тютюн без платен акциз.

В рамките на акцията са открити и три незаконни пушки.

Специализираната полицейска операция е проведена, след като от ОДМВР-Пловдив е било изпратено искане до кмета на Карлово да бъдат съборени незаконните постройки в селата Розино и Христо Даново. До този момент обаче действия от страна на общинската управа не са били предприети.

Подобни статии

Top