60-годишен пиян шофьор на автобус се заби в лека кола в центъра на Асеновград(СНИМКИ)

Шофьорът е 60-годишен и се качил в автобуса пиян. Тестът с дрегер е показал 2, 08 промила алкохол в кръвта на водача.

Бързо производство е образувано срещу шофьора, който катастрофира снощи,по време на работа, с автобус на градския транспорт в Асеновград. Инцидентът е станал на улица „Марица“, непосредствено преди кръговото кръстовище с булевард „България“  центъра на града. Сигналът за катастрофата е подаден около 20 часа снощи.

Докато изпълнявал курс по линия номер 1, шофьорът изгубил управление над автобуса и се забил в лек автомобил „Форд“, паркиран на синя зона. Колата е със материални щети-счупено странично стъкло и фар, спукана гума и обелена боя.

Шофьорът е 60-годишен и се качил в автобуса пиян. Тестът с дрегер е показал 2, 08 промила алкохол в кръвта на водача.

Назначен е на работа във фирмата-превозвач „Автотранс Чолаков“една преди месец.

В момента водачът на автобуса е задържан за срок от 24 часа. Днес прокуратурата в Асеновград ще реши дали ще удължи мярката или шофьорът ще бъде пуснат.  За инцидента са разпитани двама свидетели, изискана е и цялата документация от фирмата, която е единствена на територията на града, обслужваща градския транспорт в Асеновград.

Фирма „Автотранс Чолаков“ обслужва линия номер 1 от три месеца със спешна мярка, назначена от областния управител. До мярката се стигна след като договорът на досегашния изпълнител на поръчката изтече, а в момента Община Асеновград е в процедура по избор на нов превозвач.

 

 

Подобни статии

Един коментар

Top