60 спирки с нова визия до края на месеца в Асеновград

Ярко жълт цвят ще обозначава територията, предназначена за спиране на автобусите.

Всички 60 спирки на градския транспорт в Асеновград ще бъдат пребоядисани. Ярко жълт цвят ще обозначава територията, предназначена за спиране на автобусите.  Акцията по освежаване вече тече в града, а днес служители на фирмата-изпълнител работиха в района на кооперативния пазар в Асеновград.

Мярката се прави за първи път и се  налага заради неправомерното паркиране на автомобили върху местата за спиране на градските рейсове.

„Яркият цвят се вижда отдалеч и  ще напомня на шофьорите, че на това място не бива да оставят колата си. Така ще защитим и пътниците, които заради неправилно паркираните автомобили често се налага да слизат далече от тротоара на спирката“, обясни Димчо Темелков, заместник-кмет по транспорта в община Асеновград.

За Великден напълно освежена ще бъде хоризонталната маркировка в целия град и всички населени места в общината.

51 пешеходни пътеки и осеви линии в града ще бъдат пребоядисани до края на месеца. За опресняване на „зебрите“ се използва специална боя с флуорисцентни частици, която да се забелязва в тъмната част на деня.

„Предстои поетапното освежаване на пътната маркировка в целия град. Спазваме всички законоустановени изисквания, като поставяме съответните пътни знаци.Пребоядисването на пътеките започна от най-натоварените кръстовища и главните улици, ще продължи покрай учебните заведения, а след това – и по второстепенните отсечки, като фирмата спазва точен график“, коментира Темелков.

Напълно обновена ще бъде и маркировката по пътищата от общинската пътна мрежа, която на много места е изтрита или почти заличена.

Пролетното възстановяване на хоризонталната маркировка в Общината ще струва около 20 хиляди лева. На есен предстои нова акция, която по традиция е  преди началото на учебната година.

Подобни статии

Top