600 000 лева за реконструкцията на Асеновградско шосе (СНИМКИ)

Начало на реконструкцията на „Асеновградско шосе“ от поделението на Строителни войски до полицейската караулка поставиха кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров.

Стойността на ремонта е около 600 000 лева, а срокът за изпълнение е един месец. Ще бъдат преасфалтирани около 20 000 кв. м. от шосето и в двете платна, обясни Тотев преди да направи символичната първа копка.

Кметът обясни, че в четвъртък ще бъде затворено източното платно на шосето и движението ще бъде двупосочно в другото платно, а след това обратното.

Градоначалникът подчерта, че този обект е пример за добро междуобщинско сътрудничество и припомни, че преди две години общината асфалтира част от бул. „Менделеев“ и началото на Асеновградско шосе откъм ВСИ в рамките на града.

Тази година кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов и пловдивският градоначалник са подписали споразумение,  с което община Пловдив има правото да поддържа, управлява и инвестира входно-изходния път.

Мантинелите ще бъдат подменени, а нови лампи ще осветяват пътя до Околовръсното, като разходите по енергията ще бъдат за сметка на община Пловдив, както е указано в споразумението.

Подобни статии

Top