600 000 лева за реконструкцията на Асеновградско шосе (СНИМКИ)

asenovgradsko (8)

Начало на реконструкцията на „Асеновградско шосе“ от поделението на Строителни войски до полицейската караулка поставиха кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров.

Стойността на ремонта е около 600 000 лева, а срокът за изпълнение е един месец. Ще бъдат преасфалтирани около 20 000 кв. м. от шосето и в двете платна, обясни Тотев преди да направи символичната първа копка.

Кметът обясни, че в четвъртък ще бъде затворено източното платно на шосето и движението ще бъде двупосочно в другото платно, а след това обратното.

Градоначалникът подчерта, че този обект е пример за добро междуобщинско сътрудничество и припомни, че преди две години общината асфалтира част от бул. „Менделеев“ и началото на Асеновградско шосе откъм ВСИ в рамките на града.

Тази година кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов и пловдивският градоначалник са подписали споразумение,  с което община Пловдив има правото да поддържа, управлява и инвестира входно-изходния път.

Мантинелите ще бъдат подменени, а нови лампи ще осветяват пътя до Околовръсното, като разходите по енергията ще бъдат за сметка на община Пловдив, както е указано в споразумението.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top