600 бойци влязоха в армията за първите 9 месеца на годината

Кампанията „Бъди войник“ идва и в Пловдив

600 войници са приети в Българската армия за първите девет месеца на годината, съобщи в Пловдив ген. лейт. Димитър Илиев, зам.-началник на отбраната. Това е почти довйно повече от същия период на миналата година, когато в армията са постъпили 325 бойци. 25 години е средната възраст на новопостъпилите професионални войници.

Според генерала това доказвало, че интересът към военната служба у нас расте. Той добави, че сериозен принос за ръста на мераклиите да служат под бойните знамена има кампанията „Бъди войник“. Тя стартира през февруари от Стара Загора и се очаква да приключи след месец във Велико Търново.

В четвъртък – 17 октомври, от 16.00 ч., „Бъди войник“ идва и в Пловдив. По този повод на пл. „Централен“ ще бъде изложена бойна техника и въоръжение. Очаква се над площада да летят хеликоптери и самолети от 24-та Авиобаза Крумово и 3-та Авиобаза Граф Игнатиево. Ще има и информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия, като от Военното окръжие в Пловдив ще се дава информация за текущите конкурси във Въоръжените сили.

Още утре, в късния следобед, на площада ще има тренировка, по време на която командоси от 68-ма бригада „Специални сили“ ще бъдат спуснати от вертолет „Кугър“. Същата демонстрация ще бъде направена и в четвъртък. Предвиждат се също демонстративни парашутни скокове с парашути тип „летящо крило“. Ще бъдат показани още акция за неутрализиране на терористи и извличане на заложник, техники по интуитивна стрелба с маркиращи боеприпаси, както и военни ръкопашни техники.

От 18.30 часа във Военния клуб ще се проведе концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили. Участие ще вземат Клуб по спортни танци „Парадайз данс”, танцова формация „Етноритъм”, и модерен балет „Електра”.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top