61 селища без ток Югоизточна България - DC news

61 селища без ток Югоизточна България

61 селища и махали отават частично или цялостно без ток заради тежките метеорологични условия в някои райони, съобщават от EVN България. Над 50 аварийни екипи на работят по нормализиране на захранването.

В засегнатите места има паднали стълбове и проводници от електроразпределителната мрежа като дружеството продължава работа по отстраняването на повредите. Всички по-големи населени места имат нормално електрозахранване.

По-голямата част от засегнатите малки селища и махали са на територията на област Смолян. В родопската част на област Пазарджик остава аварията по 110-киловолтов електропровод, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). EVN България продължава да оказва необходимото съдействие на ЕСО за възстановяване на схемата в района.

Постепенно беше възстановено електрозахранването в различни райони на Югоизточна България. Създадена е необходимата организация като за всеки аварирал електропровод се полагат необходимите усилия да се осигури достъп, извършват се диспечерски манипулации, както и обход на място, в случай на необходимост.

В дружеството действа Кризисен щаб с цел координиране на действията по възстановяване на електрозахранването. Кризисният щаб е във връзка с Електроенергийния системен оператор.

 

Подобни статии

Top