62 станаха заразените с коронавирус в България

4 сестри напускат МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив

10 са новите случаи на COVID-19 у нас, доказани след провеждане на лабораторни изследвания във Военномедицинска академия и в Националната референтна лаборатория. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването.

До момента регистрираните общо в България случаи на новия коронавирус вече са 62, два от които смъртни. Един от случаите е на 9-годишно дете от Великобритания, дошло на ски в Банско.

Междувременно днес стана ясно, че четири медицински сестри от МБАЛ „Свети Мина“ в Пловдив са подали едномесечни предизвестия за напускане. Две от тях са от вътрешното отделение на болницата, а другите две от Кардиологията като работят в интензивното отделение, предаде Радио Пловдив.

Четирите сестри се чувстват незащитени от заразяване, освен това са над 60 години, обясни д-р Цветан Деведжиев.  Той увери, че напускането на сестрите няма да се отрази на лечението на пациентите.

Въпреки твърденията, че са взети мерки срещу коронавируса, до момента нито една ръкавица не е пристигнала, каза още д- р Деведжиев.

Припомняме, че болница „Св. Мина“ в Пловдив влезе в новините през почивните дни с информацията, че 84-годишна пациентка със симптоми на коронавирус е била приета в здравното заведение, без медицинският персонал да има необходимата защита затова. В събота вечерта от РЗИ съобщиха, че на място е бил инфекционист, който е преценил, че жената няма симптоми на коронавирус.

Подобни статии

Top