64 килограма тютюн и много цигари иззеха при акции в Раковски и Столипиново (СНИМКИ) - DC news

64 килограма тютюн и много цигари иззеха при акции в Раковски и Столипиново (СНИМКИ)

Спипани са две жени и мъж

В Пловдив и Раковски в хода на акция по ефективното противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, тютюневи изделия и алкохолни напитки са  иззети 64 кг тютюн и над 2 000 къса саморъчно свити цигари, а по случаите са започнати две досъдебни производства.

Служители на РУ-Раковски при проверка на лек автомобил, паркиран близо до входа на стоковия пазар в населеното място, иззели от „Ауди А 4“  тютюн, разпределен в 122 полиетиленови чанти, а стоката била предназначена за нерегламентирана търговия.  Ползвател на превозното средство е 31-годишна жена.

По случая е започнато досъдебно производство, а извършителката на деянието е задържана в ареста.

В хода на същата акция в близост до стоковия пазар в Раковски бил проверен и 51-годишен мъж, жител на село Чоба. Служителите на реда иззели от него полиетиленова торба с килограм и половина тютюн.

На 26 декември служители на Шесто РУ извършили проверка на адрес на улица «Калина» в кв. «Столипиново». Жилището било обитавано от 33-годишна, криминално проявена и осъждана жена. При последвалите процесуално-следствени действия в спалното помещение на апартамента били открити и иззети кутии с цигари  «KARELIA BLUE» и «DAVIDOFF» и «IMPERIUM» – всички без акцизен бандерол. Иззети са две найлонови торби с килограм и половина тютюн и 2 060 къса свити цигари.

Работата по документиране на случаите продължава по дадените от дежурен прокурор указания.

Подобни статии

Top