65 нови рейса от утре в градския транспорт на Пловдив (СНИМКИ)

„От утре пускаме 65-те нови рейса по автобусните линии в Пловдив“. Това заяви управителят на „Автотранс Чолаков“ Димитър Чолаков. Днес той подписа договор с кмета Иван Тотев за осемте линии на Батаклиев, за които се водеха повече от година спорове в Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ и в съда.

Драмата мина през всички инстанции и стигна чак до Върховен съд, припомни кметът. Чолаков пък от своя страна се похвали, че с новите рейсове, ще задоволи всички претенции на пловдивчани, тъй като те били оборудвани с климатици и имали рампи за инвалиди. Те са от най-висок екологичен клас Евро 5 и вече имат автомати за електронно таксуване, а инвестициите за тях са в размер на 13 милиона лева.

Припомняме, че в консорциума „Пътнически превози“, който спечели конкурса за линиите, влизат „Автотранс 2000“, които през следващите 10 години ще обслужват  линиите 17, 21 и 113,  КЗТ „Златанови“ – линия 36, „Автобусни превози“ –  линии 9, 11, 25, 26.

В момента в Пловдив се движат общо 285 автобуса на всички фирми, припомни градоначалникът. И допълни, че догодина изтича и договорът за обслужване на другите 13 автобусни линии, подписан през 2007 година. Затова и за да няма луфт, ако обществената поръчка бъде обжалвана, още това лято ще бъде обявен конкурс.

 

Подобни статии

Top