65 социалисти от Пловдив поискаха изключването на Георги Гергов от БСП

Разцепва ли се градската организация на червените?

В Националния съвет на БСП продължават да пристигат писма на социалисти от цялата страна, изразяващи възмущение към поведението и медийните участия на Георги Гергов. В позициите твърдо е изразена подкрепа за последователното поведение на БСП по време на кризата и активната работа на народните представители от ПГ „БСП за България” и председателя на партията Корнелия Нинова, съобщават от пресцентъра на социалистическата партия.

След декларацията на народните представители от Пловдив, днес срещу действията на Гергов, който не за първи път се поставя в услуга на ГЕРБ и остро напада БСП, застанаха над 65 социалисти, членуващи в градската организация на БСП-Пловдив. Сред тях са и членове на Градския съвет на БСП- Пловдив и Националния съвет.

В тяхната позиция се уточнява: ”Това е неговата поредна подкрепа на политиките на ГЕРБ и срещу БСП. За нас и много други социалисти и съмишленици такова поведение е провокативно и неприемливо. Ние не приемаме неговото отъждествяване с БСП. Той не е БСП. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия”.

Сезират Контролната комисия на партията

Отново от Пловдив, но членовете на дискусионен клуб „Лява автентичност” категорично настояват Общопартийната контролна комисия да се самосезира и да оцени цялостната дейност на председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив Георги Гергов и да приложи съответните мерки. „Крайно време е контролните органи в нашата партия  да се занимават с действията на сегашния председател на Областния съвет на БСП- Пловдив и оценят  неговото вредно влияние върху общественото доверие  към БСП в региона и страната. Той е в безпринципна колаборация с ГЕРБ, с оглед подсигуряване на лични интереси”, казват те.

Към членовете на БСП от Пловдив се присъединяват социалисти от Видин, Шумен, Стара Загора и Ботевград.

Подобни статии

Top