Новата жп линия София – Истанбул руши домове в Пловдив

С жалба до Страсбург и сигнал до Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ две сестри от Пловдив се оплакват, че високоскоростната жп линия София – Истанбул е „влязла“ в частния им двор – това съобщиха от Нова телевизия.

Този абсурд може да доведе до спиране на изграждането на  високоскоростната жп линия.

Имотът на сестрите Смиляна и Антоанета не е отчужден.

Двете повикали полиция след като преди дни работници с багери съборили оградата нахлули в двора им. Те разкопали две шахти за оптичните кабели на железопътното трасе и заплашили жените, че ако се опитат да спрат багера ще платят солена неустойка.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ отричат да са бутали оградата и да са влизали в частния двор. Според тях всички действия на работниците са били законни.

Сестрите вдигнали нова ограда в двора си, но според Община Пловдив само дворът им е законен – новата ограда не е, защото нямали разрешение да я издигат на ново след като работниците са съборили старата.

Новостроящото се трасе не е проблем само за Смилена и Антоанета, а и за всички живеещи до него. Линиите се изграждат нависоко, така че при всеки дъжд наклонът изпраща водата директно в домовете им. На практика трасето се строи на метър от къщите им, което е причинило напуквания от вибрациите на тежките машини.

 

Подобни статии

Top