Пловдивска област – готова за зимата

Техниката за пътна поддръжка през зимата е в пълна готовност

Област Пловдив е готова за всички изненади, които може да й поднесе зимата. Това  стана ясно, след като членовете на Областния щаб  за изпълнение на плана за защита на населението при бедствия и кметовете на общините в областта предадоха докладите си, свързани с организацията и подготовката на населените места за действия при усложнена зимна обстановка.

„Взети са всички мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата. Язовирите са в нормално състояние, има сключени договори с доставчиците за необходимото по вид и количество гориво, създадена е организация за медицинско обслужване и  снабдяване със стоки от първа необходимост на населението“, заяви главният експерт по сигурността в Областна администрация – Пловдив Валери Баранов.

В готовност за реагиране при тежки зимни условия са БЧК, Областна дирекция на МВР, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението“-Пловдив, Областно пътно управление-Пловдив, „Водоснабдяване и канализация“-Пловдив, Регионалната здравна инспекция, Центърът за спешна медицинска помощ, Регионалната  инспекцията на околната среда и водите, Басейнова  дирекция, „Напоителни системи“-Пловдив, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“, както и енергоразпределително дружество EVN.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top