Прокуратурата погна таксиджии, превозвали сирийци и иракчани

Районна прокуратура – Пловдив, наблюдава бързо производство срещу трима таксиметрови шофьори за подпомагане на иракчани и сирийци да преминат незаконно през страната – престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс.

На 10 декември т.г. около 11 часа на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив в посока София патрул на сектор „Престъпления по пътищата“ към ОД на МВР – Пловдив, спира за проверка три таксиметрови автомобила, марка „Дачия“, с хасковска регистрация. Установени са тримата шофьори, които са от Хасково.

В колите пътували петима мъже и две жени, на възраст от 20 г. до 38 г., както и малолетни лица, сред които бебе на 11 месеца. Те са били без документи за самоличност.

По-късно е изяснено, че това са граждани от Сирия и Ирак, които са се насочили към Западна Европа. Настанени са в Регистрационно-приемателен център у нас.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив, са проведени разпити на свидетели. Тримата водачи на автомобилите са били задържани за 24 часа по Закона за МВР. Предстои извършването на редица процесуално-следствени действия по бързото производство.

Подобни статии

Top