Двама рецидивисти отиват на съд за грабежи

Рецидивист, осъждан 17 пъти за кражби отива на съд за грабеж. 36-годишният Асен Попов от Първомай има присъда и за кражба на кола и друг грабеж. За последно е бил в затвора през 2013-та година.

На 10 август 2015 г.  Попов нахлул в баничарница на ул. „Отец Паисий“ в гр. Пловдив и се насочил към касата с оборота. Продавачката се опитала да го отстрани, но той я ударил в главата. След това грабнал монетника с парите  и избягал. Две седмици по-късно е бил задържан  в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. При разпитите се е признал за виновен. Попов е в ареста с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Окръжната прокуратура внесе обвинителен акт и срещу 33-годишния Красимир Янков от Пловдив. Той също е с обвинение за грабеж при условията на опасен рецидив.  На 25 август 2015 г. Янков ограбил мъж, като му взел мобилен телефон от ръцете. Рецидивистът е осъждан 14 присъди за кражби, грабежи и др. Излязъл е от затвора през март 2014 г. От септември 2015 г. е в ареста с постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Двамата грабители може да получат от 5 до 15 години затвор, ако бъдат признати за виновни.

Подобни статии

Top