660 полицаи ще пазят пловдивското дерби

Вижте кога и кои улици ще бъдат затворени, край „Лаута“ е забранена продажбата на алкохол

Извънредни мерки са взети в Пловдив заради предстоящото днес дерби между Ботев и Локомотив. Срещата от 23 кръг на Първа лига на „Лаута“ започва днес от 15:00 часа.

Очаква се 660 полицаи да се грижат за спазването на реда в града под тепетата и на стадиона. В помощ на пловдивските полицаи са командировани униформени служители от София, Бургас, Стара Загора и Кърджали.

Заради дербито ще бъде ограничено движението на няколко главни булеварди и улици в Пловдив. В периода 12:00-18:00 часа изцяло или поетапно ще се спира движението на пътни превозни средства с пропускане на автобусите от масовия градски транспорт по следните пътни отсечки:

– ул. „Проф.Цветан Лазаров” – от кръстовището с бул. „Санкт Петербург” до кръстовището с ул. „Поручик Боян Ботев”;

– ул. „Димитър Ризов” – от кръстовище с ул. „Поручик Боян Ботев” до кръстовището с  бул. „Освобождение”;

– бул. „Източен” – източното платно между кръстовищата с ул. „Богомил” и бул. „Санкт Петербург”.

В деня на събитието и до 3 часа след неговото приключване се забранява предлагането на алкохолни напитки в спортната зона, предупредиха от Община Пловдив. Забраната е съгласно чл.15 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (от 30.11.2004 г. и посл. изменение от 30.01.2018 г.). Организаторите трябва да вземат необходимите мерки за осигуряване нормалното протичане на футболната среща.

Притесненията на органите на реда са и заради традиционното шествие на бултрасите, което тръгва от ст. „Христо Ботев“ и ще отиде до сектора за гости на ст. „Локомотив“. Още повече, че съвсем наскоро имаше бой между ултраси на двата отбора, който завърши с трима в болница, единият от които в тежко състояние. Войната между агитките продължи със закани между тарторите, затова и охраната днес ще бъде като за гражданска война.

На фона на насилието, и от двата клуба официално призоваха битката да се реши само и единствено на футболния терен, като дори нарекоха мача – дербито на най-стария жив град в Европа.

Снимка: sporta.bg

Подобни статии

Top