Рафаел Левиев с изложба в ХебросАрт

Рафаел Левиев ще открие изложба живопис в пловдивската галерия ХебросАрт тази вечер. Експозицията ще бъде открита в 17.00 ч. в ресторант „Хеброс“ в Стария град.

Рафаел Левиев е завършил Националната художествена академия в София. Има четири самостоятелни изложби. След известен период на търсене в нови различни житейски сфери на развитие, Рафи се завръща в лоното на изкуството с много силен замах.

Пред платната на Рафаел Левиев зрителят определено ще трябва да се мобилизира, за да понесе чувствения шок. И да реши дали да се остави да бъде увлечен, пометен, отнесен от бушуващата цветност. Или от удивителната образност – митични създания, обекти и герои с мощна физика и удивително невинни, по детски широко отворени очи.

Намек за такова внушение се среща и в платната на баща му Йоан Левиев, но неговите герои бяха надарени с изключителна и някак непреклонна мощ. Макар и експресивно, при сина всичко е много по-нежно и яркият колорит не се асоциира с пожар или стихия, няма го и очакването за драматична развръзка. По-скоро е алюзия за началото на лятото, за обезумял цъфтеж под палещо слънце и звънкия хор на цикади.

Написах „дали да се остави…“ в началото, сякаш зрителят има някаква алтернатива.
Просто се отдайте на картините!

Специален гост на събитието ще бъде големият джаз музикант и композитор Милчо Левиев, заедно с Вики Алмазиду.

Подобни статии

Top