Времето: Облачно и мъгливо

Днес в сутрешните часове в Тракийската низина ще има мъгла или слоеста облачност. През деня видимостта ще се подобри и ще се установи слънчево време. Почти тихо. Минималните температури ще бъдат между -3 и 2 градуса. Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. За Пловдив минимална температура -2, максимална 8 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се повиши още.

В планинските райони през деня ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, по Черноморието – до 3-4 градуса. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони – до 11 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове и над южната част. Максималните температури ще са 6-9 градуса. Температурата на морската вода е от 8 градуса на север и до 10-11 градуса в южните райони. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда със слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър ще прониква студен въздух. Облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 1 и 6 градуса.

В четвъртък вероятността за валежи е малка. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, а температурите ще останат почти без промяна.

Подобни статии

Top